Director de link-uri Intercer

 
 

Act final în Marea Controversă: Nunta Mielului

Unii dintre noi am început acest studiu în anul 1980 (cei mai puțin tineri), studiu care s-a intensificat în următorii ani. Dezvoltarea înțelegerii noastre s-a datorat și bogăției de material despre istoria noastră apărut în această perioadă, în special valoroasei lucrări The E.G.White 1888 Materials, produsă de Corporația White în 1989. Este o colecție de manuscrise originale despre controversatul episod al istoriei noastre, publicată în cinci volume, care s-a dovedit a fi o sursă neprețuită de informații.

La conturarea înțelegerii noastre a contribuit substanțial efortul neobosit al grupului de studiu 1888 din Statele Unite, The 1888 Message Study Committee, care a publicat un mare număr de cărți produse de frații Robert J. Wieland și Donald K. Short. Ei au depus eforturi inestimabile ca această solie să nu fie îngropată din nou de vrăjmășia, rebeliunea sau nepăsarea Miresei lui Hristos. Dorim și pe această cale să le adresăm recunoștința noastră.

Dar cel mai important element a fost cercetarea serioasă a Scripturii în ore lungi de studiu, de o manieră conversațională, seară de seară, în cadrul acestui grup de studiu. Biblia a fost singurul obiect al cercetării noastre. Am putut constata câtă dreptate avea Domnul Hristos când spunea că “viața veșnică este aceasta, să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat.” Am descoperit cu mare bucurie că, privit în lumina care vine de la Golgota, fiecare adevăr al Bibliei, de la Geneza la Apocalips, capătă semnificații noi și descoperă un Dumnezeu iubitor și prietenos, care nu a precupețit nici un efort spre a se face cunoscut familiei lui Adam.

Bucuroși că viața noastră a căpătat un nou sens, motivat nu de frică sau interes, ci de dragostea agape a lui Hristos pentru Mireasa Sa, dorim să punem la dispoziția tuturor aceste surse de cunoaștere, în fericita nădejde că astfel poporul Său va accepta chemarea la nuntă.

Alături de noi se află prieteni din alte localități, care au contribuit semnificativ la formarea unei imagini mai clare a poziției și rolului nostru în această vreme a sfârșitului, plină de pericole și confuzie.

Speranța noastră vie este că generația prezentă a biseircii lui Hristos ar putea, acceptând solia neprihănirii lui Hristos, să devină Mireasa despre care se spune în Apocalips 19 că “s-a pregătit,” și din această cauză poate avea loc nunta Mielului, moment atât de mult așteptat de univers, începând chiar de la poarta Edenului pierdut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
Act final în Marea Controversă: Nunta Mielului, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Informatii utile

Act final în Marea Controversă: Nunta Mielului
Categorie Subiectul 1888
Postat vineri, august 27th, 2010

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate