Director de link-uri Intercer

 
 

Biserica Adventista Bajura

Fratii din Bajura, la inceput s-au adunat intr-o localitate vecina Cornesti; aceasta se intampla aproximativ in anul 1923. Dupa un timp au inceput sa se adune la Darabani, o localitate in apropiere si abia in 1950 au inceput sa se adune in Bajura, in casa fratelui Cojocariu Gheorghe. La inceput, au fost 25 de membrii. Primul pastor a fost Amariei Ilie, iar primul prezbiter a fost Cotruta Dumitru. In tot acest timp, biserica a apartinut si apartine Conferintei Moldova.

Pastorii care au deservit de-a lungul timpului comunitatea au fost: Amariei Ilie, Crisan Traian, Jigau Dumitru, Morosanu Pavel, Coltuneac Vasile, Stochici Dinu, Olteanu Liviu, Constantinescu Mircea, Ciobanu Constantin, Profir Eugen, Dascalu Viorel si actualul pastor Burlacu Ghitisor.

Mai tarziu, oamenii s-au adunat intr-o camera mai mare, a fratelui Danaila Petru. Dar, pentru ca nu era destul de incapatoare s-au hotarat sa o mareasca. In timp ce s-au apucat de lucru, a venit primaria si politia cu o echipa de muncitori, si au inceput sa demoleze ce au construit fratii. Dar, mana Lui Dumnezeu a fost la lucru, le-a muiat inimile lasandu-i sa-si continuie treaba.

In 1991 s-a construit prima biserica adventista din Bajura care exista si astazi. In 1993 fratele Oanea Stefan, infiinteaza a doua fanfara adventista din Bajura, (prima fiind infiintata de fratii de la Patrauti care au venit si au invatat pe cativa frati de la Bajura sa cante) dar dupa un timp se desfiinteaza, fiind reluata in 2007 de Pricop Marinel.
In 2007 se renoveaza biserica pe interior.

In prezent, comunitatea numara 99 de membrii si se lupta sa-si pastreze identitatea, si sa-si indeplineasca misiunea in satul Bajura.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Biserica Adventista Bajura, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Informatii utile

Biserica Adventista Bajura
Postat marți, august 17th, 2010

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate