Director de link-uri Intercer

 
 

Biserica Adventista Darabani, Botosani

Ceea ce face mica istorie a comunitatii noastre nu sunt nici stralucirile , nici performantele ei aparante ci multele bucurii si la fel de multele nevoi , greutati si uneori dezamagiri .

Cartea comunitatii este cartea noastra in timp , viata noastra in desfasurare de la începuturile ei pana acum si pana când Domnul va hotarî în viitor. Dumnezeu a facut ca adevarul mântuitor sa poposeasca si peste frumoasele noastre tinuturi. Ca dintr-un arbore de lumina ceresc sperantele de vesnicie isi faceau loc în inimile bunilor oameni de pe meleagurile noastre chiar inainte de primul razboi mondial .

Un zvon ca la Botosani se tin adunari ale adventistilor de ziua a saptea face ca Haralambie Stefanica si Sauca Nicolae sa ajunga acolo . O predica de vineri seara , o noapte de discutie cu fratele Alexe (care avea sa fie si pastor al comunitatii noastre ) , au determinat mai tarziu botezul si bucuria de a spune si altora cele aflate .Dupa o peregrinare a adunarii noastre prin diferite case închiriate , prima casa de rugaciune este înaltata pe locul donat de Catinca Teisanu . Parte dintre membrii actuali , precum si multi din cei care nu mai sunt au lucrat la ridicarea cladirii . Lucrarea s-a facut cu dedicare si efort . Materialele de constructii provenind din Bucovina erau aduse cu caruta prin bunavointa fratilor . Multi au facut donatii de materiale iar când totul a fost gata au fost trup si suflet pentru activitatea din comunitate . În aceeasi perioada s-a organizat corul comunitatii dirijat de fratele Lupascu Niculae si s-au dezvoltat toate departamentele comunitatii .

În timp îsi fac loc si îndoielile . Unii raman pe drum , altii vin… vin mai multi decât pleaca, iar bucuriile ne sunt uneori umbrite de renuntarea unor oamenii de la începutul lucrarii .

În anul 1962 în perioada de pastoratie a fratelui Jigau casa de rugaciune se reface : se mareste , se înalta , se schimba mobilierul . În aceeasi perioada însa multe familii din Darabani se stabilesc în alte comunitati . La aceasta data comunitatea numara 125 de membri si peste 60 de copii si tineri . Spatiul insuficient si avariile produse cladirii de curemurul din 1977 au determinat ridicarea unui nou locas de închinare .
În ce priveste cladirea bisericii actuale ca locas al Domnului în care ne adunam Sabat de Sabat notam începerea lucrarilor în luna august a anului 1981 si inaugurarea oficiala în luna noiembrie a aceluias an.Felul minunat în care Dumnezeu ne-a ajutat în aceasta lucrare înca se pastreaza în amintirea fraailor si în scrisul acestei mici istorii .

O magazie improvizata amenajata ca spatiu de cult a fost folosita pentru întâlnirea credinciosilor pâna la terminarea locasului de cult. Suntem recunoscatori Domnului ca acest timp de asteptare a fost scurt . Cerul parca iesea în întâmpinarea noastra cu tot ce ne trebuia . Atmosfera de munca , bucuria , darnicia , participarea la lucru au starnit curiozitatea si interesul chiar si in afara fratietatii , uneori eram ajutati de prieteni care ulterior au devenit membrii ai acestei biserici .

Multumim de asemenea pentru aportul lor si autoritatilor care ne-au aratat bunavointa si ne-au oferit un cadru legal pentru desfasurarea lucrarilor .

Dupa nici 12 ani, timp în care s-au produs multe schimbari politico-sociale numarul a fost mai mult decât dublat . Acest fapt cât si necesitatea unui nou locas de închinare într-o alta parte a orasului pentru a împlini porunca Domnului de a duce evanghelia tuturor, s-a început constructia locasului de închinare din Cornesti (cartier al orasului Darabani) . Lucrarile au început în luna martie a anului 1994 iar peste exact un an s-a si inaugurat acest locas de închinare pentru care aducem recunostinta si multumirea lui Dumnezeu . Experienta acelui an s-a asemanat cu cea a lui Neemia si lucrarea lui de rezidire , aspect care ne-a unit tot mai mult . Scopul construirii acestui templu s-a concretizat prin desprinderea de Darabani a unui numar de 59 de membrii

Pastorul care a început lucrarea de constructie la data aceea a fost fratele Constantinescu Mircea .Cu radacini mai vechi dar si în paralel cu dezvoltarea lucrarii de la Cornesti s-a construit actuala cladire a Bisericii Adventiste din cartierul Bajura . În regiune mai exista si alte biserici cu propria lor istorie si identitate .Comunitatea de credinciosi din Darabani a mai initiat si realizat constructia altor cladiri care slujesc ca locas de închinare pentru diversele grupe de credinciosi existente în regiune : Miorcani , Nichiteni , Mitoc , Cuza Voda , etc. De asemenea notam în dezvoltarea regionala la nivel de biserica constructia locasului de cult din localitatea Horodistea . Membrii acestei comunitati s-au desprins de asemenea din biserica Darabani .De-a lungul timpului cladirea Biserici a mai cunoscut diverse renovari si îmbunatatiri, ultima fiind inregistrata în anul 2010 prin modificarea acoperisului si a fatadei .

De asemenea inregistram si o crestere numerica a comunitatii , numarand astazi 170 de membri si 50 de copii si tineri .Cu respect si gânduri pioase rostim numele fratilor pastori care au lucrat în comunitatea noastra : Lehaci , Alexe , Urisciuc , Manchen , Balan , Popov , Roibescu , Bica , Morosanu Pavel , Amariei Ilie , Jigau Dumitru , Coltuneac Vasile , Stochici Dinu , Bodnariuc , Rosca , Olteanu Liviu , Constantinescu Mircea, Lupu Savel, Profir Eugen, Dascalu Viorel si în prezent fratele Hriscu Claudiu .

Celor disparuti le pastram o frumoasa amintire si dorim sa ii vedem in ziua cea mare a Domnului Isus. Celor în viata le datoram recunostinta noastra si ii asiguram de partasia la bucuria si durerile lor pentru toata osteneala cu noi .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
Biserica Adventista Darabani, Botosani, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Informatii utile

Biserica Adventista Darabani, Botosani
Postat miercuri, iunie 29th, 2011

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate