Director de link-uri Intercer

 
 

Biserica Adventista Romana din Roma, Italia

Biserica Adventista de Ziua a Saptea considera ca are un rol special in raspandirea mesajului lui Isus Hristos in intreaga lume, fiind prezenta in 203 din cele 229 de tari recunoscute de catre Natiunile Unite, publicand prin cele peste 60 de edituri, materiale in 885 de limbi si dialecte.

Povestea noastra

Daca ar fi sa privim la anul 2010 – ferbruarie, cand fratietatea romana din Roma este implicata intr-o evanghelizare fara precedent in istoria Adventistmului in Italia, istoria noastra ar trebui sa inceapa cu …a fost odata… cativa frati care deschideau inceputul unui exod spre Roma… si-au ramas acolo pana la maturizarea unei Biserici Romane – Romane dand marturie despre iubirea lui Dumnezeu, pana El va veni sa-i ia acasa.

Exodul nostru incepea prin anii 1990-1992 cand un grup foarte mic de frati adventisti, niste curajosi deschizatori de drumuri, sosesc in Roma si merg la Biserica Italiana din Via Lungotereve Michelangelo. (astazi, sediul central al bisericilor adventiste din Roma)

Asa dupa cum o criza chiama alta criza, un frate a chemat un alt frate si grupul a inceput sa creasca, ajungand la aproximativ 30 de persoane, astfel ca in anul 1998 se simte nevoia de un local in limba romana, unde fratii sa poata vorbii in limba lor, sa laude pe Domnul in romaneste. Astfel se inchiriaza localul bisericii evenghelice “Esercito della Salvezza” din Via degli Apuli – Roma, deservit de diversi pastori italieni in lipsa unui pastor de limba romana, astfel ca se vorbea cu traducator.

Acest inconvenient dispare spre bucuria tuturor in 1999 cand vine un pastor roman, Samuel Negrea. Cu ajutorul lui Dumnezeu, in toamna acelui an ca o binecuvantare si in amintirea frumoaselor toamne romanesti, grupul se organizeaza ca Biserica Adventista de limba romana din Roma. Si cum “roadele” toamnei au fost bogate, localul devenind neincapator a fost inchiriata o biserica valdensa mult mai mare in Via IV Novembre – Roma. (…)

Cititi mai departe acest articol pe website-ul nostru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Biserica Adventista Romana din Roma, Italia, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Informatii utile

Biserica Adventista Romana din Roma, Italia
Postat duminică, august 1st, 2010

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate