Director de link-uri Intercer

 
 

Cor Barbatesc Moisei

Trecut

Era în Maramureş, prin 1985. Dorinţa de a-L lăuda pe Dumnezeu cu toată puterea era stăvilită de oprelişti de tot felul, de care parcă nu doream să ştim. În nord, dincolo de munţi, şi aerul parcă era mai liber. Nu ne-a trebuit mult să ne mobilizăm în vederea unui grup vocal bărbătesc. O idee, o dorinţă, un apel şi răspunsul nu a întârziat să se concretizeze.

Locuiam în Borşa. Primele repetiţii le-am făcut la Moisei, apoi la Sighet. Nu puteam face nici o selecţie tehnică pentru cor. Toţi voiau să cânte. Nu se punea problema ca cineva să nu fie primit. Mulţi dintre fraţii mei nu au avut ocazia să cânte ordonat, curat şi îngrijit, dar erau gata să participe la orice pregătire, pentru a-L lăuda pe Dumnezeu.
[ Mai mult… ]

Prezent

Într-o seară târzie de septembrie a anului 2008 s-a pus la punct “planul de bătaie” al Corului bărbătesc Moisei. Doar o singură dată pe an mai cânta acest cor (şi atunci, fără repetiţie), în cadrul programului organizat cu prilejul întâlnirii celor 3 biserici adventiste din această localitate, care avea loc în mod regulat în ultimul Sabat al lunii mai. Deşi era o adunare ad-hoc a celor care doreau să reînvie preţ de câteva clipe vremurile de mult apuse ale marelui Cor bărbătesc “Maramureşul”, aceste momente erau savurate din plin de toţi cei prezenţi, considerate a fi “cireaşa de pe tort”.

Perioada de după anii ’90 cunoaşte câteva încercări sporadice de readucere pe făgaşul firesc al corului bărbătesc, dar după destul de puţin timp ele se dovedesc a nu avea sorţ de izbândă. [ Mai mult… ]

Realizări recente vs. Proiecte pe termen mediu

Între 15-17 aprilie 2011 am fost prezenţi în zona Aradului. În sabat (16 aprilie) am vizitat 3 comunităţi din districtul Ineu, iar duminică (17 aprilie) am susţinut un concert la Casa de Cultură, Ineu, cu ocazia “Zilei dascălului”, eveniment la care au fost invitate oficialităţile locale şi foarte mulţi profesori creştini. Sala a fost aproape plină… Ne-am bucurat de un public extraordinar. Au fost clipe de neuitat. Slavă Domnului!
În această vară vom continua filmările cu ajutorul Speranţei TV, repertoriul fiind format în principal din piese ale albumului muzical “Veniţi cu noi”. Dacă Dumnezeu ne va ajuta, probabil că în toamnă va apărea primul DVD muzical cu repertoriul deja cunoscut al corului. Intenţionăm să filmăm în cât mai multe zone ale Maramureşului istoric şi, de ce nu, poate chiar şi o piesă pe MOCĂNIŢA ce pleacă din Vişeu de Sus spre Valea Vaserului. Rugaţi-vă pentru acest proiect!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Informatii utile

Cor Barbatesc Moisei
Postat miercuri, iunie 29th, 2011

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate