Director de link-uri Intercer

 
 

Intercer / Egnek – Magyar keresztények web oldala – limba maghiara

Kik vagyunk?

A hetednapi adventisták olyan keresztények, akik Jézus Krisztusra és a Bibliára alapozzák hitüket. Az egyház minden hitelve megtalálható a Szentírásban. Legfoképpen hiszünk a hit általi megigazulásban Jézus Krisztus által.

Örökségünk

A Hetednapi Adventista Egyház a protestáns reformációig vezeti vissza történetét. Hivatalosan 1863-ban alakult meg különbözõ keresztény egyházak tagjaiból, akik hittek Jézus Krisztus második eljövetelében, eros vágy élt bennük, hogy megismerjék a bibliai próféciákat, és hitték, hogy a hét hetedik napja a szombat.

A név jelentése

A “hetednapi adventista” elnevezés két fontos bibliai tanításból fakad.

“Hetednapi” – Utalás a szombatra, ami a hét hetedik napja. Nagy Constantinus Római Császár volt az, aki szombatról vasárnapra változtatta a keresztény istentisztelet napját i. sz. 321-ben. Mivel a Bibliában nincsen utasítás erre a változtatásra és Jézus is szombatot ünnepelt, a hetednapi adventisták továbbra is megemlékeznek a szombatnapról.

“Adventista” – ami utalás Jézus Krisztus második eljövetelére, ami az emberiség legnagyobb reménysége. Ez csak azért lehetséges, mert Jézus buntelen életet élt, mikor itt járt a földön. Önmagát adta áldozatul, maghalt, majd miután feltámadt, a mennybe ment. Hiszünk abban, hogy az örök élet a Krisztusba vetett hit által kezdodik. Amikor elfogadjuk életét és helyettünk való halálát, megígéri, hogy beteljesíti azt az ígéretét, hogy a Mennybe visz bennünket, amikor újra eljön.

A világ szükségleteinek kielégítése

A hetednapi adventisták elkötelezettek a humanitárius szolgálatban, a keresztény oktatásban, keresztény egészségügyi szolgálatban és abban, hogy ingyen megosszák az evangéliumot minden embernek, egy baráti keresztény közösséget ajánlva fel. Programokkal segítenek azoknak, akik le szeretnék gyozni a rossz táplálkozási szokásaikat, a dohányzást, alkoholizmust és drogfüggoséget. Számos nyári táborral és programmal segítjük azokat, akik szeretnék megerosíteni családi életüket, házasságukat és Istennel való kapcsolatukat.

Az ADRA (Adventist Development  and Relief Agency – Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) egy nemzetközi szervezet, amit azért alapítottak, hogy segítsék a különbözo országokat humanitárius és fejlesztési szükségletben, valamint katasztrófák esetén. Az egyház kórházakat és szanatóriumokat is fenntart, közöttük a Kaliforniában (USA) muködo Loma Linda Egyetem és Szanatórium, ahol világviszonylatban is kiemelkedo kutatásokat végeznek a csecsemo szívátültetés területén.

A Hetednapi Adventista Egyház muködteti a világ legnagyobb protestáns egyházi iskolarendszert. Küldetésünk, hogy integráljuk a keresztény nevelést a minoségi oktatással.

A web oldal létrejöttérõl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Informatii utile

Intercer / Egnek – Magyar keresztények web oldala – limba maghiara
Postat sâmbătă, august 7th, 2010

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate