Director de link-uri Intercer

 
 

Ovidiu Radulescu

Degeaba știi să scrii, dacă nu Cuvânt-ezi (1)

cititi-biblia-banner1Adică (și) de mine e vorba: degeaba scriu dacă… Dacă este doar literatură fără apologetică, hârțologie fără Christologie, soteriologie și apologie… e gălă-gie. Zdrang-zdrang – aramă sunătoare, cuvinte ne-Cuvântate (parafrazând inspiratul slogan al celor de la Sola Scriptura).

Camelia mi-a scris un email întrebând ce ne-a apucat pe toți, pe mine și o parte bună a colegilor de breaslă care publicăm pe acest site; de ce suntem atât de negativiști, deprimați și chiar cinici… M-a pus pe gânduri. Și pe recitit ca să văd dacă chiar așa o fi. Preț de câteva ore am tot digerat editoriale și comentarii – Majesty, Intercer, Resursecreștine și alte câteva site-uri… Am răsfoit reviste creștine mai vechi. Am luat la rând cărțile și broșurile creștine pe care le am din România. Și am tras linie.

Percepția, atât cât pot fie eu de obiectiv (deși, ca ”inculpat” nu prea merge) este că tonul superficial-optimist al anilor imediat după 1989 a fost abandonat de către scriitorii creștini de limbă română, în favoarea unor discursuri sofisticate și elevate dar din ce în ce mai lipsite de idealurile spirituale de care au atâta nevoie cei din generația Z. Generația Blogarilor. Calitatea atât estetică cât și doctrinală a materialelor din mass-media creștină românească s-a îmbunătățit vizibil în ultimii ani, din păcate în dauna mesajului apologetic pe care scriitorii și jurnaliștii ar trebui să-l aibe constant în vedere. Paralela dintre istoria literaturii române și istoricul scriiturii creștine de limbă română este cât se poate de pertinentă (…)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Informatii utile

Ovidiu Radulescu
Postat miercuri, august 18th, 2010

Lasa un comentariu

Comments are closed.

 

 
 
 
 
 

© Copyright 2017. Intercer 1997-2017 - Theme by DirectoryPress 5.0e - Developed By Premium Wordpress Themes | Termeni si Conditii | Polita de Confidentialitate